Afstamming

Hu Yaozhen
onderwees Feng Zhiqiang in Xinyi Luihe Quan en qigong. Toen Feng bij hem alle kennis en kunde had verzameld heeft Hu Yaozhen hem in contact gebracht met een andere grootheid van die tijd: Chen Fake.

Chen Fake is een beroemd afstammeling van de Chen familie (17e generatie). Chen Fake creëerde een vorm die de subtiliteit van de bestaande Chen vorm inzichtelijker maakte.

Feng Zhiqiang creëerde in de loop van zijn leven de Xinyi Hunyuan Chen stijl Taijiquan. 

Feng Zhiqiang heeft leerlingen en scholen over de hele wereld die zijn stijl uitdragen.

Chen Lianshen is één van de 2e generatie erfgoedhouders die direct les heeft gehad van Feng Zhiqiang. Hij heeft de stijl in Nederland geïntroduceerd en een groot aantal mensen bekend gemaakt met Hunyuan Taijiquan. 

Pan Houcheng is ook 2e generatie erfgoedhouder.  Hij woont in Sjanghai en komt eens per jaar naar Frankrijk om les te geven. Leerlingen uit heel Europa komen naar zijn lessen. Pan Houcheng is een buitengewoon begaafd leraar. Hij schreef meerdere boeken over Hunyuan taijiquan.  

Hennie Zomer is 3e generatie erfgoedhouder. Hij geeft les aan een sportschool in Zwolle. Hier geeft hij samen met Astrid Vink al meer dan 10 jaar les. Hennie Zomer is in 2006 beëdigd als erfgoedhouder tijdens de jaarlijkse training met Pan Houcheng.

Comments