Informatie

Xinyi Hunyuan Chen stijl Taijiquan (verder hunyuan taijiquan genoemd) combineert Chen stijl Taijiquan met Xinyiquan en traditionele qigong. 
Het werd door grootmeester Feng Zhiqiang gecreëerd vanuit zijn kennis en vaardigheid die hij verzamelde gedurende 60 jaren van training en onderzoek naar gevechtskunsten.

Hunyuan taijiquan belichaamt de theorie van Yin en Yang en omvat de cultivatie van zowel het interne als het externe. Het is een systeem waarin "gedachte-intentie" (mind-intent) de qi leidt, en waarin alle bewegingen in het lichaam een spiraalvormig patroon volgen. Na lange training kan men een concentratie, als een korreltje, van krachtige hunyuan qi cultiveren. Uiteindelijk kan een toegewijde beoefenaar een ultieme staat van cultivatie bereiken.

Hunyuan taijiquan vertegenwoordigt de essentie van taijiquan. Deze essentie van taijiquan is ontwikkelt vanuit een combinatie van Taoïstische leringen, Traditionele Chinese Geneeskunde en bewegingen ontleent aan verschillende stijlen van gevechtskunsten. Hunyuan taijiquan omvat Xinyi Luihe interne krachttrainingen met de Chen stijl Chan si gong oefeningen. Het integreert vormen met interne oefeningen en zelfverdedigingtoepassingen, het verbetert de gezondheid terwijl het de zelfverdedigingvaardigheden verbeterd. De sierlijke en natuurlijke bewegingen zijn zowel makkelijk te leren als effectief.

Hunyuan taijiquan is een compleet systeem samengevoegd door een samenhangende theorie. Het heeft interne kracht oefeningen (gongfa), lege-hand vormen (quanfa), traditionele taiji wapenvormen, pushing hands (tui shou) en vrij sparren.

Gongfa omvat de Wuji stand gong, hunyuan gong, spiralende gong, ontspannende gong, taiji ruler en de 18 manieren oefeningen.

Quanfa omvat de 24-bewegingen vorm, de 48-bewegingen vorm en de 83-bewegingen vorm; de 32-bewegingen pao chui (cannonfist), de 38-bewegingen pao chui, de 46-bewegingen pao chui en de 71-bewegingen pao chui.

Wapentraining omvat breedzwaard (dao), recht zwaard (Jian) en staf.

Hunyuan taiji pushing hands training omvat "fixed feet pushing hands" met één of twee handen. Ook omvat het de "vier hoeken training", "moving feet pushing hands" en vrij sparren.

 

(Bron: Engelstalige uitgave door de Hunyuan Taijiquan Nederland, vertaalt en bewerkt door Diderik Knol)
Subpagina''s (1): Curriculum